'La salut mental importa', lema del Dia Internacional de la Joventut

Avui, 12 d'agost, és la data instaurada per la ONU des de 1999 per reconèixer el paper dels joves en la construcció i transformació de la societat


El 12 d’agost se celebra aquest dia mundial, instaurat per l’ONU, que enguany va dedicat a conscienciar sobre la discriminació dels joves amb problemes de salut mental.

El Dia Internacional de la Joventut va ser instaurat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1999, amb la voluntat de fer un reconeixement als i les joves d’arreu del món i de posar de relleu el seu paper en la construcció i la transformació de la societat.

Aquest any, es vol dedicar el dia a conscienciar sobre la discriminació i l’estigma que pateixen els joves amb problemes de salut mental. També es volen difondre experiències de joves valents que s’han decidit a parlar d’aquest tema amb el propòsit de superar la discriminació. L’objectiu és assegurar que la gent jove amb problemes mentals pugui gaudir d’una vida plena i saludable, sense patir aïllament, i sol·licitar obertament l’ajuda i el suport que necessiten.

Trobareu més informació de la campanya al web de les Nacions Unides dedicat a aquest dia o a les xarxes socials amb l’etiqueta #MentalHealthMatters.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article